Het leasen van bedrijfsauto's is een veelvoorkomende optie voor ondernemers en bedrijven. Het biedt vele voordelen ten opzichte van het kopen van een auto, zoals flexibiliteit en financiële voordelen. Maar wist je dat het leasen van gebruikte bedrijfsauto's nog meer voordelen met zich meebrengt? In deze blog zullen we de voordelen van het zakelijk leasen van gebruikte bedrijfsauto's bespreken.

Financiële voordelen

Een van de grootste voordelen van het leasen van gebruikte bedrijfsauto's is de financiële besparing. Bij het leasen van een nieuwe auto betaal je vaak een hogere maandelijkse leaseprijs, omdat de auto nog nieuw is en dus een hogere waarde heeft. Bij het leasen van een gebruikte bedrijfsauto betaal je een lagere leaseprijs, omdat de auto al een aantal jaar oud is en dus in waarde is gedaald. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de maandelijkse kosten voor jouw bedrijf.

Zakelijke occasion lease

Een ander voordeel van het leasen van gebruikte bedrijfsauto's is de mogelijkheid tot zakelijke occasion lease. Hierbij lease je een gebruikte auto voor een kortere periode, bijvoorbeeld één of twee jaar. Dit is ideaal voor ondernemers die niet gebonden willen zijn aan een langlopend leasecontract. Ook hierbij geldt dat je maandelijks minder betaalt dan bij het leasen van een nieuwe auto, waardoor je als ondernemer meer financiële ruimte hebt.

Duurzaamheid

Naast de financiële voordelen, is het leasen van gebruikte bedrijfsauto's ook een duurzamere keuze. Door te kiezen voor een gebruikte auto, geef je deze een tweede leven en voorkom je dat er onnodig nieuwe auto's geproduceerd moeten worden. Dit draagt bij aan een beter milieu en is een bewuste keuze voor jouw bedrijf. Bovendien zijn er steeds meer leasemaatschappijen die gebruikte bedrijfsauto's aanbieden met een lage CO2-uitstoot, waardoor je ook op die manier bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Maak de juiste keuze voor jouw bedrijf

Het leasen van gebruikte bedrijfsauto's biedt dus vele voordelen, zoals financiële besparingen, flexibiliteit en duurzaamheid. Het is belangrijk om goed na te denken over welke optie het beste past bij jouw bedrijf. Maak gebruik van de mogelijkheid tot zakelijke occasion lease als je niet gebonden wilt zijn aan een langlopend contract en kies voor duurzaamheid door te kiezen voor een gebruikte auto. Zo maak je de juiste keuze voor jouw bedrijf en profiteer je van alle voordelen die het leasen van gebruikte bedrijfsauto's te bieden heeft.