Wil je je Ford verzekeren, maar weet je niet precies welke autoverzekering je nodig hebt? Met 3 verschillende basisverzekeringen en tal van aanvullende dekkingen kan het inderdaad ook lastig zijn om het juiste pakket samen te stellen. Om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je bij Univé gebruikmaken van de online-keuzehulp. Deze tool is op de website toegankelijk gemaakt voor iedereen die meer wil weten over zijn of haar auto verzekeren, of dit gewoonweg snel geregeld wil hebben. Al binnen 2 minuten kun je op-en-top verzekerd zijn, waarbij je profiteert van tal van voordelen. 

Wat wordt er bedoeld met een WA?

Een WA-verzekering is de absolute basis om te bezitten en is bovendien verplicht. Mocht je schade toebrengen aan een ander en/of zijn of haar spullen, dan wordt deze vanuit de verzekeraar vergoed. Heb je zelf schade, dan blijf je zelf verantwoordelijk voor het betalen van de rekening. Maar aangezien deze eenvoudig minstens honderden tot wel duizenden euro’s kan bedragen, kiezen veel mensen ervoor om zich toch wat uitgebreider te verzekeren. De twee overgebleven opties zijn de beide cascoverzekeringen. De eerste is de Beperkt Casco, ook wel beter bekend als de WA+. Hiermee is schade aan de eigen auto tot op zekere hoogte gedekt. Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken in het geval van brand, inbraak, joyriding, een aanrijding met een loslopend dier of schade door storm. Deze situaties vallen namelijk allemaal gewoon onder de WA+.

All Risk is de beste keus voor jonge bolides

De laatste nog onbenoemde basisverzekering is de All Risk. Dit is veruit het meest uitgebreide Ford verzekering. Het grote verschil met de WA+ is dat de All Risk álle schade aan de eigen auto vergoed, ook wanneer dit geheel jouw eigen schuld is. Heb je de auto van een ander aangereden en heeft jouw wagen daarbij ook de nodige schade oplopen, dan betaalt Univé de reparatiekosten. Dat niet alleen, vanuit dit pakket ontvang je tevens gratis vervangend vervoer terwijl jouw auto gerepareerd wordt. Overigens bieden zowel de All Risk als de WA+ standaard een 1 jaar nieuwwaarderegeling en een 1 jaar aanschafwaarderegeling. Heb je een nieuwe tot redelijk nieuwe wagen van maximaal 5 jaar oud, dan wordt de All Risk van harte aanbevolen. Betreft het een auto tot 9 jaar, dan is de WA+ de beste keus volgens Univé. 

Aanvullende dekkingen mogelijk

Zelfs de All Risk is verder uit te breiden, namelijk door te kiezen uit tal van aanvullende dekkingen. Zo maak je het uiteindelijke pakket helemaal op maat. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een inzittendenverzekering. Inzittenden vallen namelijk niet onder de basisverzekering, waarbij de bestuurder zelf ook geen uitzondering vormt. Een andere populaire optie is Rechtshulp Verkeer, waarmee er altijd juridische hulp klaarstaat in het geval van een ontstaan conflict in het verkeer. Houd er wel rekening mee dat met alleen een WA-autoverzekering het aanbod met aanvullende dekkingen minder groot is vergeleken met de overige twee.