Wie een auto heeft, moet deze laten verzekeren, althans wanneer je er mee op de openbare weg wilt rijden. Een verzekering voorkomt dat jij hoge kosten moet betalen wanneer je onverhoeds een aanrijding of een vergelijkbaar incident veroorzaakt waardoor schade ontstaat. Omdat alle weggebruikers verzekerd zijn, kun je er zeker van zijn dat ook wanneer jij schade opgelopen hebt door andere weggebruikers, jouw kosten vergoed krijgt. Betekent dit dat je dus even een autoverzekering moet afsluiten zonder dat je hoeft te kijken wat je nodig hebt? Helaas niet. Het goede nieuws is echter dat het heel eenvoudig is om een passende autoverzekering te vinden en af te sluiten. Wij laten je zien welke stappen je moet zetten wanneer je een autoverzekering afsluiten gaat.

 

Drie soorten autoverzekeringen

Iedereen moet diens auto WA verzekeren. Een WA-verzekering bestaat uit meerdere varianten. Welke optie jij nodig hebt, hangt af van de leeftijd van je wagen. Heb je een wagen die onlangs uit de fabriek is komen rollen, dan is het aan te raden om een all-risk autoverzekering af te sluiten. Dit is de meest uitgebreide WA-verzekering die er is en dat is voor een auto tot zes jaar oud, alles wat je nodig hebt. Voor een auto tussen de zes en negen jaar, is een WA+ beperkt casco verzekering een goede keus. Deze optie dekt niet de reparatiekosten van jouw wagen die gemaakt moet worden als gevolg van een aanrijding die jij veroorzaakt hebt, maar wel vele andere soorten schade. Heb je een dier aangereden en daarbij blikschade opgelopen? Met deze verzekering worden de kosten gedekt. Heb je een auto die ouder is dan negen jaar? Dan is het vaak voldoende om deze enkel een WA-basisverzekering te geven. Reparatiekosten stijgen bij oudere auto’s namelijk snel uit boven hun dagwaarde. In dat geval is het (veel) voordeliger om een andere auto te kopen.

 

Vergeet de aanvullende verzekeringen niet

Wanneer je eenmaal een goede basisverzekering gekozen hebt, kun je ook nog aanvullende opties aan je polis toevoegen. Dat kan grote voordelen met zich meebrengen. Heb je bijvoorbeeld vaak passagiers in je auto, dan kun je ook een inzittendenverzekering afsluiten. Met deze verzekering zijn de spullen van je passagiers goed verzekerd en leidt het niet tot conflicten wanneer hun bezittingen beschadigd of kwijtraken of anderszins gemankeerd. Er zijn vele opties om uit te kiezen, dus bekijk ze allemaal even om te zien welke voor jou het meeste voordeel kan opleveren. Wij willen je in het bijzonder ook nog even wijzen op de pechhulp.

 

Vandaag je zaakjes nog regelen

Wanneer je je zaakjes graag goed wilt regelen, kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan om te kijken welke verzekering je wilt afsluiten. Je kunt aan de hand van je kentekenplaat de leeftijd van je auto achterhalen. Scroll even zorgvuldig door de aanvullende verzekeringen en voeg de opties toe waar jij veel profijt van zal gaan hebben. Je zult zien dat extra’s je maandelijkse premie niet erg zullen verhogen.