Als ondernemer is het hebben van een zakelijke voertuig vaak onmisbaar. Of het nu gaat om een bedrijfsauto of een bestelauto, het is belangrijk om deze goed te verzekeren. Maar wat is nu de juiste verzekering voor jouw zakelijke voertuig? In deze blog gaan we hier dieper op in.

De verschillen tussen een bedrijfsauto verzekeren en een bestelauto verzekeren

Voordat we ingaan op de juiste verzekering voor jouw zakelijke voertuig, is het belangrijk om het verschil te weten tussen een bedrijfsauto en een bestelauto. Een bedrijfsauto is een voertuig dat gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden, zoals het vervoeren van goederen of het bezoeken van klanten. Een bestelauto daarentegen is specifiek bedoeld voor het vervoeren van goederen en heeft vaak een laadruimte achterin. Dit kan bijvoorbeeld een busje of een kleine vrachtwagen zijn.

Wanneer je een bedrijfsauto hebt, is het verplicht om deze te verzekeren met een WA-verzekering. Deze verzekering dekt de schade die je met jouw bedrijfsauto aan anderen toebrengt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw bedrijfsauto uitgebreider te verzekeren met een WA+ of allrisk verzekering. Dit is vooral aan te raden wanneer je een duurdere bedrijfsauto hebt of veel kilometers maakt.

Voor een bestelauto gelden dezelfde verzekeringen als voor een bedrijfsauto. Echter, wanneer je een bestelauto gebruikt voor zakelijke doeleinden, is het vaak verplicht om deze te verzekeren met een bestelautoverzekering. Deze verzekering is speciaal afgestemd op het gebruik van een bestelauto en biedt vaak meer dekking dan een reguliere bedrijfsauto verzekeren.

De juiste verzekering voor jouw zakelijke voertuig

Nu je meer weet over de verschillen tussen een bedrijfsauto en een bestelauto verzekeren, is het tijd om te kijken naar de juiste verzekering voor jouw zakelijke voertuig. Het is belangrijk om goed te kijken naar jouw specifieke situatie en behoeften. Heb je bijvoorbeeld een duurdere bedrijfsauto of maak je veel kilometers? Dan is een uitgebreidere verzekering aan te raden. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de dekking van de verzekering. Wil je alleen de schade aan anderen gedekt hebben of ook eventuele schade aan jouw eigen voertuig?

Het is ook mogelijk om meerdere zakelijke voertuigen onder te brengen bij één verzekeraar. Dit kan voordeliger zijn en zorgt voor meer overzicht. Daarnaast is het verstandig om regelmatig te controleren of jouw verzekering nog aansluit bij jouw situatie. Veranderingen in het gebruik van jouw zakelijke voertuig kunnen namelijk invloed hebben op de dekking van de verzekering.

De beste keuze voor jouw zakelijke voertuig

Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de verschillende opties en de juiste verzekering te kiezen voor jouw zakelijke voertuig. Of je nu een bedrijfsauto of een bestelauto hebt, het is altijd verstandig om deze goed te verzekeren. Zo voorkom je onverwachte kosten en ben je goed voorbereid op eventuele schade. Vergeet ook niet om regelmatig te controleren of jouw verzekering nog aansluit bij jouw situatie. Zo kun je met een gerust hart de weg op met jouw zakelijke voertuig!